‘Goede wetten zijn uitvoerbaar en te begrijpen’

Een interview met Esther-Mirjam Sent

‘Goede wetten zijn uitvoerbaar en te begrijpen’

De groeiende ongelijkheid in de samenleving is Esther-Mirjam Sent een doorn in het oog. De Nijmeegse is al fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en gaat nu ook voor het lijsttrekkersschap. De Gelderlander sprak met haar en publiceerde een interview in de krant van maandag.

De Nijmeegse Esther-Mirjam Sent, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, doet een gooi naar het lijsttrekkerschap van haar partij voor Eerste Kamerverkiezingen. Omdat ze, zoals ze zegt, ‘wil vechten voor de klassieke sociaal-democratische idealen’. Sent (51) is tevens hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit.

Onder het motto ‘Eigentijds Links’ gaat Sent de strijd aan met Mei Lie Vos en Jeroen Recourt, vooralsnog de twee andere kandidaat-lijsttrekkers. De leden van de Eerste Kamer worden niet rechtstreeks gekozen, dat doen de Provinciale Staten. Volgend voorjaar zijn de Provinciale Statenverkiezingen.

Sent zit voor een tweede periode in de Eerste Kamer. Dat maakt haar een ervaren en deskundige kandidaat, vindt ze. Ze wil er graag een derde termijn aan vastknopen. De Nijmeegse politica ‘voelt dat de PvdA de weg omhoog heeft gevonden’ sinds de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. ,,Ik vertrouw op een beter resultaat dan twee jaar geleden.”

> Lees verder op de website van de Gelderlander

> Het hele artikel is te lezen op Blendle.